Gerçek Dost Nasıl Olmalı


Arkadaş seçimi, gerçek dost
Gerçek dost nasıl olmalıdır?

Arkadaşlar hayatımızın vazgeçilmez parçalarıdır. Onlarla beraber olmak bizi rahatlatmalı ve mutlu etmelidir. Dostluk arkadaşlıktan daha kıymetlidir. Çok arkadaşınız olabilir, ama dostluğunuzu hak eden çok azdır. Dostluk emek ister, sevgiyi ekip emek verdiğinizde karşılığında istenilen mahsul bir avuç sevgidir. Bu emeği çorak bir kalbe vermemeye dikkat ediniz. Sonra üzülen siz olmayınız. 

Suyun tersine aktığı gibi hayat yokuşlarında, bir dost elini hissetmek bu hayat yolun da, sizi mutlu edecektir. Uzanan el candan samimiyetle uzanıyorsa işte bu dost elidir.

Öncelikle gerçek dost ve arkadaş nasıl olmalıdır? Arkadaş seçimimizi nasıl yapmalıyız?

Arkadaşlık Kavramını İyi Bilen Kimselerle Arkadaş Olunmalıdır

İyilikle uzattığın eli aynı iyi niyetle tutandır iyi arkadaş, bir gün gaflete düşüp yanlış yaptığında seni hatalarınla kabul edendir. Sana doğru yolu gösterendir. Neme lazım deyip umursamaz bir tavır takınıp sizi o hale terk etmeyendir. Bazen acı gerçekleri de söyleyerek size yardımcı olabilendir.

"Dost ; acı söyleyen değildir, acıyı tatlı söyleyebilendir. 
Hz. Mevlâna" 
Gerçek dost acı  günde, tatlı günde yanında olandır, diye malumunuz olan bir söz vardır. Evet dost öyledir ki acı  gününde yanında olup acını hafifletmeli, iyi gününde yanında olup mutluluğunu çoğaltmalıdır. Düğününüzde, ilk iş gününüzde, sevincinize ortak olmalıdır. Eften püften bahanelerle sizi önemli günlerinizde yanlız bırakıyorsa gerçek dost değildir. Gerçek dost kışınızda  baharınızda yanınızda sebatkâr olandır. 

 İyi Arkadaş Size Gerçek Yolu Hatırlatandır
Arkadaş seçimi, dostlar
Gerçek dost 

İyi arkadaş doğru yolda ilerlemenize vesile olandır. Gerektiğinde doğru yola gelmeniz için sizin öfkenizi bile göze alandır.

İyi Arkadaş Size Saygı Duyandır 
 İyi arkadaş sizin sözünüze, zevklerinize, ananelerinize, kültürünüze ve ailenize saygı duymalıdır. Sizin aile kültürünüz ve zevklerinize laf atmamalı, burun kıvırmamalı, sizi olduğunuz  gibi sevmelidir. Canınızı sıkacak şekilde sizi eleştirmemelidir.

Yardım Zamanlarında El Uzatandır
  Gerçek dost siz daha ihtiyacınızı   söylemeden bunu görüp yardım   edendir. Sizin bir sıkıntınız olduğunda sizi kendisine borçlu hissettirmeden  yardımcı olandır. Sizin sıkıntınızı görmemezlikten gelmeyendir. Maddi ve manevi desteğini yanınızda hissettiğinizdir. 
Ateşin en kızgın ve yağmurun sağanak  olduğu anlarda varsanız eğer; ihtiyaç hissettiğinizde daima bir dost eli sizede uzanacaktır.
Umarım size sırt çevirmeyen, iyi günde, kötü günde yanınızda olan gerçek dostlarınız olur.
Uzak durmanız gereken arkadaş tipleri yazımızıda burdan okuyabilirsiniz.

13 yorum:

  1. Çok güzel içten ve faydalı bir yazı olmuş .teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
  2. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Gerçek dostlarım olduğu için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin adınıza sevindim.insallah daimi bir dostluk olur

      Sil
  3. Gerçek dostlarımız iyiki var onlar olmadan hayat eksik kalırdı. Burdan gerçek dostum efeye teşekkür ediyorum sizin aracılığıniz ile ayrıca yazınızı aile okuduk çok içten bir yazı olmuş teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımı ailece okumanız çok hoşuma gitti. Ben teşekkür ederim

      Sil
  4. Dost dost diye nicelerine sarildim......teşekkür ederim çok samimi bir yazı

    YanıtlaSil
  5. Iyi dostluklar mutlu,pozitif ve başarılı bir hayat için gereklidir.

    YanıtlaSil
  6. Gerçek dost biriktirmek çok önemli gerçekten.Az ama öz olmalı derler ya aynen öyle.

    YanıtlaSil
  7. Gerçek dost kitap gibi olmalıdır 🙏🙏 her sayfasında bir hikaye her sayfasında sır olmalıdır 🙏

    YanıtlaSil

Uyarı!

Bu web sitesindeki bilgiler dikkatle araştırılmış ve gerekli özen gösterilerek sunulmuştur. Bununla birlikte, içerikler yalnızca genel bilgi için sağlanmış olup herhangi bir sağlık uzmanının tavsiyelerinin yerini alması amaçlanmamaktadır. Sağlık sorunlarınızın teşhis ve tedavisi için lütfen öncelikle doktorunuza danışın.